Netreba opisovať kód z SMS správy.

mBank prináša novú funkciu do svojej mobilnej aplikácie. Odteraz budete môcť operácie z internet bankingu alebo platby kartou autorizovať mobilnou aplikáciou. Netreba tak manuálne prepisovať kód z SMS správy.

Ako aktivovať mobilnú autorizáciu v aplikácii mBank?

Po otvorení aplikácie je potrebné kliknúť na ikonu s troma pruhmi v ľavom hornom rohu, vybrať položku mobilná autorizácia a kliknúť na Aktivovať. Aktivácia bude potvrdená pomocou PIN kódu.

Ako funguje mobilná autorizácia v praxi?

Po zadaní platby alebo inej operácie v internet bankingu sa na displeji mobilného telefónu s nainštalovanou aplikáciou mBank zobrazí notifikácia. Po kliknutí na notifikáciu a prihlásení do mobilnej aplikácie stačí už len kliknúť na položku Potvrdiť.

Ďalšou aktuálnou novinkou v mobilnej aplikácii je, že pri platení faktúr či šekov už viac nie je potrebné manuálne prepisovať všetky údaje do platobného príkazu. Odteraz môžete smartfónom postupne naskenovať všetky informácie ako IBAN, suma či variabilný symbol a tie sa hneď zobrazia priamo v aplikácii.

Pomocou ľavého menu si môžete aktivovať mobilnú autorizáciu. Následne pomocou nej budete schvaľovať platby a transakcie z internet bankingu. K dispozícii je tiež história autorizácií

Zdroj: mBank

Prečítajte si aj:

mBank prináša Apple Pay a banka vynovila aj svoju aplikáciu pre mobilné bankovníctvo (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit