V tomto roku sa chce spoločnosť aj viac zamerať na prémiovú časť trh.

Pripravovaný čipset s podporou 5G sietí, bude vyrábaný moderným 7nm procesom čo znamená, že MediaTek dobieha konkurenciu. Výskumní pracovníci spoločnosti, neboli v poskytovaní informácií príliš zhovorčiví. Iba poznamenali, že nový čip bude lepší a výkonnejší, ako 12nm Helio P90 s dvomi jadrami Cortex-A75 a šiestimi A55. Toto strohé konštatovanie o zlepšení, je samozrejme aj prirodzene očakávané.

Spoločnosť už počas roka 2018 predstavila modem Helio M70, ktorý je vyrobený moderným 7nm procesom, pričom ho pre MediaTek vyrába TSMC. Modem je typu All in One, takže dokáže pokryť spotrebiteľské požiadavky od 2G až po 5G siete.

Nateraz nie je úplne jasné, či pripravovaná čipová sada bude mať vstavaný 5G modem, alebo či sa bude spoliehať práve na vyššie spomenutý model M70. Tak či tak, očakáva sa, že model Helio M70 sa dostane do 5G zariadení už čoskoro.

Dlhší čas vieme, že spoločnosť pracuje na ďalšom čipsete s novým jadrom Cortex-A76. Môže tak ísť o ďalší 5G modem, hoci zatiaľ nie je nič oficiálne potvrdené.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Antutu TOP 10 za február 2019: Xiaomi Mi 9 je aktuálne najvýkonnejším Android zariadením

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.