55 W nabíjačkou.

Ako vyriešiť problém krátkej výdrže dnešných smartfónov? Výrobcovia zatiaľ nevedia vyrobiť revolučnú batériu a tak sa snažia aspoň urýchľovať proces nabíjania telefónov. Qualcomm má 18 W Quick Charge 3.0 nabíjačky a Lenovo vyrobilo 28,5 W TurboPower nabíjačku.

Najnovší prírastok, ktorý bol predstavený na MWC v Barcelone, je 55 W (11 V / 5 A) nabíjačka spoločnosti Meizu. Nová technológia sa nazýva Super mCharge a hoci zatiaľ neexistuje žiaden telefón, ktorý by ju využíval, jej parametre pútajú pozornosť.

Meizu totiž tvrdí, že vďaka Super mCharge je možné úplne nabiť telefón už za 20 minút. Výrobca dodáva, aj v súvislosti s vybuchujúcim Note 7, že teplota batérie počas ultrarýchleho nabíjania nepresiahne teplotu 38˚ Celzia.

Uvidíme, či spoznáme prvé telefóny s touto technológiou už tento rok, avšak ako sme spomenuli v našom prehľadovom článku, s týmto trendom by sme sa radi stretávali čoraz častejšie.

Prečítajte si aj:

5 trendov z MWC, ktoré budeme vidieť čoraz častejšie

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit