Spoznali sme ďalšiu vlajkovú loď.

Spoločnosť Meizu predstavila nový model Pro 6. Pozornosť chce vzbudiť procesorom MediaTek Helio X25, podľa slov výrobcu ide o prvý 10-jadrový smartfón na trhu.

Uvidíme, aký reálny prínos bude mať tento počet jadier. Teória je taká, že ak netreba maximálny výkon, použijú sa “stredné” jadrá. 10-jadrový procesor má totiž tri skupiny jadier a každá pracuje s inou frekvenciou. Vďaka tomu mohol výrobca znížiť frekvenciu najpomalších jadier a zároveň zvýšil výkon tých najvýkonnejších. Ak treba výkon, ktorý je niekde medzi, využijú sa „stredné“ jadrá.

Späť k Meizu Pro 6. Vo výbave má 32 / 64 GB úložisko, 4 GB RAM a 21MP zadný fotoaparát. Jeho cena začína na úrovni 385 dolárov, na informácie o dostupnosti a cene pre náš trh čakáme. Novinka sa dizajnovo podobá na minuloročný model, určitú podobu si všimnete aj s iPhonom. Zmenila sa však uhlopriečka displeja, ktorá je teraz 5,2 palcov (pred rokom to bolo 5,7). Rozlíšenie je Full HD.

Telefón ponúka niekoľko atypických vlastností. Spomeňme okrúhly blesk alebo automatické zaostrovanie pomocou lasera, s ktorým sa stretávame čoraz častejšie. Displej má vo výbave technológiu 3D Press, jej koncept je podobný s technológiou 3D Touch od Applu. Otázkou ostáva, koľko aplikácií túto funkciu využije s výnimkou tých systémových. USB port typu C a snímač odtlačkov prstov nechýbajú, tieto vlastnosti považujeme za samozrejmosť.

Prečítajte si tiež:

Kde je hranica? 10-jadrové procesory nájdeme v telefónoch už budúci rok

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit