Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Značka Mercedes-Benz využíva na odbornej konferencie eFleet Day 2024 možnosť predstavenia svojej ponuky elektrických vozidiel a ďalších služieb. Podujatie sa koná 10. apríla v priestoroch x-bionic® sphere v Šamoríne a predstavuje ideálnu platformu na výmenu poznatkov, informácií a názorov medzi výrobcami automobilov, poskytovateľmi riešení v rámci infraštruktúry a flotilovými zákazníkmi, ktorí majú záujem o rozvoj elektromobility vo firmách.

Slovenská premiéra Mercedes-Benz EQV

Značka Mercedes-Benz po prvý krát širokej verejnosti predstaví faceliftovanú novinku Mercedes-Benz EQV, ktorá na podujatí oslávi svoju slovenskú premiéru.

Novinka sa vyznačuje novým dizajnom exteriéru a interiéru, ako aj väčším komfortom, vyššou bezpečnosťou a lepšou funkčnosťou, špeciálne vďaka zdokonaleniu inteligentného, digitálneho prepojenia. Spektrum cieľovej klientely tohto vozidla siaha od rodín, cez dovolenkárov, až po VIP hostí a podnikateľov. V závislosti od verzie ponúka dostatok miesta na podnikanie, rodinný život, alebo ďalšie dobrodružstvá pri kempovaní. Vpredu zaujme novo tvarovaná maska, ktorú môžu dopĺňať adaptívne svetlomety MULTIBEAM LED. Vylepšený vzhľad dotvárajú nové disky z ľahkej zliatiny s aerodynamicky optimalizovaným dizajnom vo formátoch 17, 18 a 19 palcov, ako aj päť nových farieb laku.

Kokpit zaujme najmä prepracovanou prístrojovou doskou s dotykovým displejom, novými štýlovými ventilačnými dýzami a novou generáciou volantu s kapacitnou detekciou zloženia rúk z volantu. Jeho súčasť prvýkrát tvoria dva 12,3-palcové širokouhlé displeje a najnovšia generácia infotainmentu a rozhrania MBUX. Model EQV dostal aj digitálnu službu Mercedes me Charge s prístupom k jednej z najväčších verejných nabíjacích sietí v Európe s viac ako 600 000 nabíjacími bodmi vrátane rýchlonabíjacích staníc IONITY a umožňuje nabíjanie elektrickou energiou z obnoviteľných zdrojov. Vďaka funkcii Pripojiť a nabíjať (Plug & Charge) sú úkony pri nabíjaní z kompatibilných nabíjacích stojanov, ako aj úhrady nabíjania nanajvýš komfortné a rýchle.

Návštevníci majú možnosť zoznámiť sa s dvoma modelmi Mercedes-Benz EQV vystavenými v priestoroch podujatia. Jedno doplní exteriérový stánok značky, druhé doplní technologický vzhľad konferenčnej časti hneď vedľa pódia.

Široká ponuka testovacích vozidiel

Mercedes-Benz prichádza na konferenciu eFleet Day s takmer kompletnou ponukou svojich plne elektrických osobných a úžitkových vozidiel, pričom mnohé z nich budú k dispozícii aj na testovacie jazdy. Záujemcovia tak na vlastnej koži môžu vyskúšať modely eSprinter, eVito, eCitan, EQT, EQA, EQB, EQS SUV a EQE sedan. Získajú tak prehľad o komplexnej ponuke plne elektrických vozidiel s trojcípou hviezdou, pričom spoznajú, ako vďaka nim môžu svoju firmu pretransformovať výlučne na elektrickú mobilitu. Značka Mercedes-Benz aj takýmto spôsobom ukáže potenciálnym zákazníkom, že ponúka mimoriadne široké portfólio elektrických vozidiel či už na prepravu osôb alebo tovarov, v rôznych výkonových alternatívach, s pohon dvoch alebo všetkých štyroch kolies. Okrem toho značka Mercedes-AMG ponúka aj vysoko výkonné verzie elektromobilov a značka Mercedes-Maybach posúva elektromobilitu do nových výšok s prvým najluxusnejším elektromobilom Mercedes-Maybach EQS 680 4MATIC SUV.

Hviezdny tím na mieste rád zodpovie prípadné otázky záujemcov alebo im predstaví ekosystém elektromobility od Mercedes-Benz, ktorý tvoria nielen elektromobily, ale aj digitálne služby, nástenné nabíjacie skrinky wallbox alebo prispôsobiteľný systém nabíjania Pro, nabíjacia služba Mercedes me Charge a jednoduchý manažment elektromobilov prostredníctvom aplikácie Mercedes me pre chytré telefóny. V priestoroch exteriérovej expozície Mercedes-Benz si záujemcovia môžu dobiť svoje „baterky“ na chutnej káve.

Odborné skúsenosti

Značka Mercedes-Benz poskytne okrem vozidiel a svojich skúseností, o ktoré sa rada podelí vo svojom stánku, aj odborný pohľad v rámci prezentácie na tému elektromobility od Mercedes-Benz. Tá sa začne o 11:15 hod. a bude ňou sprevádzať Ján Novotný, vedúci predaja úžitkových vozidiel spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia.

„Sme presvedčení, že účasť na podujatiach ako eFleet Day nás ešte viac priblíži k našim potenciálnym zákazníkom, pričom im môžeme ponúknuť a navrhnúť riešenia na mieru a presne podľa ich potrieb. A zároveň ich priblížime k našim špičkovým produktom, ktoré presahujú rámec automobilov a predstavujú komplexný ekosystém zameraný na elektromobilitu. Našou snahou je firmám v maximálnej miere uľahčiť prechod na elektromobilitu. Veríme, že elektrické automobily predstavujú ideálnu alternatívu pre vozové parky flotilových zákazníkov. Prinášajú množstvo výhod a reprezentujú trvalo udržateľnú formu mobility, ktorá má pozitívny vplyv na spoločnosť,“ uviedol Ján Novotný pri príležitosti účasti značky Mercedes-Benz na podujatí eFleet Day 2024.

Značka Mercedes-Benz patrí medzi priekopníkov elektrickej mobility a popri tom vytvára podmienky, aby sa postupne stala plne elektrickou. Tempo transformácie určujú trhové podmienky a želania zákazníkov. Vzhľadom na doterajší záujem očakáva, že podiel elektrifikovaných vozidiel (plne elektrických vozidiel a hybridných vozidiel dobíjateľných zo siete) na predaji nových automobilov dosiahne v druhej polovici desaťročia úroveň až do 50 percent. Zároveň sa divízia Mercedes-Benz Cars pripravuje na to, aby mohla napĺňať rôzne požiadavky zákazníkov, či už ide o čisto elektrický pohon alebo o elektrifikované spaľovacie motory – v prípade potreby až do 30. rokov 21. storočia.

Značky: