Tento unikátny bicykel má dva elektromotory a dve batérie.

Jeho unikátnosť spočíva predovšetkým v dizajne a značke, ktorú nesie. Čistý, no už na prvý pohľad zaujímavý dizajn je niečo, čo poteší najmä fanúšikov značky mercedes a elektromobility ako takej. Špeciálna edícia má dva elektromotory – v náboji predného i zadného kolesa, pričom nie sú prítomné žiadne mechanické prevody. Pedále sú prepojené so zadným kolesom remeňom, ktorý je jednoduchší na údržbu a trvácnejší.

Predný elektromotor riadi elektronika na základe toho, čo registruje ten zadný. Elektromotory ponúkajú systémový výkon 750W a krútiaci moment na úrovni 130 Nm, čo je veľmi slušná porcia energie. Motory sú dopované z dvoch 10 Ah batérii, pričom jedna je integrovaná priamo v ráme a druhá v sedlovej tyči.

Špecifikácia tohto bicykla by mohla naznačovať, že ponúkne extra rýchlosť, no nie je tomu tak. Reálne to, samozrejme, je, no keďže ide o elektrický bicykel a nie motorku, tak musí byť obmedzený podľa platnej legislatívy. V praxi to znamená max. rýchlosť s asistenciou na úrovni 45 km/h (v európskych krajinách je obmedzenie na úrovni 25 km/h). Čo sa týka dojazdu, tak ten by mal byť za optimálnych podmienok na úrovni 120 kilometrov.

Špeciálna edícia má aj výkonné hydraulické brzdy a pneumatiky Maxxis Hookworm, ktoré sú zamerané predovšetkým na cestu, resp. ľahký cross. Chýbať nesmie ani odpružená predná vidlica, ktorá odfiltruje väčšinu nerovností.

Na záver dodajme, že tento bicykel pre Mercedes vyrobila spoločnosť N+, s ktorou nemecká automobilka dlhodobo spolupracuje. Cena tohto modelu je 5819 eur, čo je veľa, no pre zberateľov a skalných fanúšikov nemeckej hviezdy to nebude až tak veľkou prekážkou.  

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE