Výrobca sieťových zariadení Mercusys uvádza na trh AC1200 Wi-Fi Extender (opakovač) Mercusys ME30, ktorý je určený na rozšírenie dosahu bezdrôtovej siete v rámci domácnosti alebo kancelárie. A k dispozícii je napríklad aj port pre zariadenia, ktoré sa nedajú k sieti pripojiť inak ako po kábli.

Eliminácia tzv. mŕtvych zón

Základným účelom extenderov všeobecne je eliminácia tzv. mŕtvych zón, v ktorých je slabý, nestabilný alebo žiadny signál bezdrôtovej siete Wi-Fi. Signál týmto spôsobom ľahko rozšírite na miesta, ktoré boli predtým nedostupné, prípadne tam, kde by sa len ťažko hľadalo riešenie v podobe káblového pripojenia.

mercusys me30

mercusys me30

Zaraďte vyššiu rýchlosť

Sieť pomocou zariadenia ME30 rozšírite v dvoch pásmach podľa štandardu AC1200, teda pri celkovej rýchlosti až 1200 Mbit/s. Vo frekvenčnom pásme 2,4 GHz získate rýchlosť 300 Mbit/s, v pásme 5 GHz potom až 867 Mbit/s. Rýchlosť je dostatočná pre streamovanie videa v 4K rozlíšení, hranie on-line hier aj ďalšie aplikácie náročné na dátový tok.

Zásadnou funkciou je aj adaptívny výber cesty pripojenia, vďaka čomu model ME30 zaistí vždy najvyššiu dostupnú rýchlosť pripojenia koncových zariadení. Rieši to inteligentným výberom cesty pripojenia k routeru aj pásma prenosu dát.

Súčasťou inak minimalistického dizajnu je LED indikátor, ktorý vám poradí to najoptimálnejšie umiestnenie opakovača vzhľadom k routeru. Ak táto kontrolka svieti na zeleno, je v tej správnej vzdialenosti. Naopak červené svetlo značí prílišnú vzdialenosť a potenciálne nestabilný signál.

Jednoduché nastavenie jedným stlačením

Router s opakovačom Mercusys ME30 prepojíte jednoducho stlačením tlačidla WPS na oboch zariadeniach. Dosah svojej Wi-Fi siete tak bezproblémovo rozšírite za niekoľko sekúnd, stačí sa len riadiť vyššie spomenutým LED indikátorom.

Režim prístupového bodu

Jednotka Mercusys ME30 disponuje tiež režimom prístupového bodu, a to vďaka integrovanému rýchlemu portu 10/100 Mbit/s. Vďaka nemu dokáže poskytnúť vysokorýchlostné káblové pripojenie pre zariadenia, ktoré nie sú vybavené Wi-Fi modulom, prípadne je u nich káblové pripojenie praktickejším riešením. Môže ísť o stolové počítače, herné konzoly, chytré TV alebo DVB-T2 set-top-boxy s možnosťou „červeného tlačidla“.

mercusys me30

Kľúčové vlastnosti ME30:

  • Eliminujte zóny bez pokrytia Wi-Fi – rozšírte signály Wi-Fi siete na predtým nedostupné alebo káblovo ťažko pripojiteľné miesta
  • Dvojpásmová Wi-Fi AC1200 – pokryte celú domácnosť silným Wi-Fi signálom a celkovou rýchlosťou až 1,2 Gbit/s
  • Jednoduché nastavenie jedným stlačením – jednoducho stlačte tlačidlo WPS a rozšírte dosah Wi-Fi siete za niekoľko sekúnd
  • Ukazovateľ signálu – farebný LED indikátor vám pomôže nájsť správne umiestnenie extendera, aby bolo Wi-Fi pokrytie čo najlepšie
  • Rýchly port 10/100 Mbit/s – poskytuje vysokorýchlostné káblové pripojenie pre počítače, IPTV a herné konzole
  • Funguje s akýmkoľvek routerom alebo bezdrôtovým prístupovým bodom

Viac informácií o produkte

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.