Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výrobca sieťových zariadení Mercusys uvádza na trh sadu AV1000 Gigabit Powerline adaptérov Mercusys MP510 KIT, ktorá dokáže domácnosť alebo kanceláriu zbaviť miest bez pokrytia bezdrôtovou Wi-Fi sieťou. Novinka prenáša signál aj cez steny a inštaluje sa formou Plug and Play, teda bez zložitej konfigurácie a kabeláže. Proste ju strčte do zásuvky.

Wi-Fi je všade tam, kde je zásuvka

Powerline adaptéry MP510 KIT prenášajú dáta po existujúcich kábloch elektrickej inštalácie, a to všade tam, kde sa nachádza zásuvka. Jeden z adaptérov stačí zapojiť do elektrickej zásuvky v blízkosti routera alebo modema, ten druhý potom do miest, kam sa chystáte rozšíriť sieť. Stačí, keď sa obe zásuvky nachádzajú v rovnakom okruhu, a dosah pri prenose dát môže činiť až 300 metrov. Rýchlosť vytvorenej Wi-Fi na „druhom konci“potom dosahuje až 300 Mbit/s a pre inštaláciu nie sú potrebné žiadne dodatočné káble alebo vŕtania.

Gigabitový port pre stabilné pripojenie po drôte

Súčasťou jednotky umiestňovanej do priestoru rozšírenia siete je tiež integrovaný gigabitový ethernetový port s pokročilou technológiou HomePlug AV a ultra rýchlymi prenosovými rýchlosťami až do 1 000 Mbit/s, čo znamená, že z ľubovoľnej elektrickej zásuvky vo svojej domácnosti môžete urobiť zdroj kvalitnej káblovej siete pre pripojenie koncových zariadení. K tým môžu patriť napríklad stolné počítače, herné konzoly alebo smart TV, u ktorých nechcete alebo nemôžete využiť bezdrôtové pripojenie cez Wi-Fi.

Jednoduché nastavenie „plug and play

Obe jednotky powerline adaptérov Mercusys MP510 KIT sú už dopredu výrobcom nakonfigurované tak, aby spolu navzájom komunikovali bez nutnosti akéhokoľvek nastavovania. Stačí jednu z jednotiek pripojiť k routeru a do elektrickej siete a následne do zásuvky zapojiť aj tú druhú. Sada automaticky prevezme všetky nastavenia siete od routera po tom, čo na routeri stlačíte tlačidlo WPS a na jednotke MP510 KIT tlačidlo pre klonovanie siete Wi-Fi. Všetky prípadné zmeny nastavenia siete – napríklad SSID alebo heslá – sú potom automaticky prenesené aj na powerline adaptéry.

Ak vám nebude stačiť jedna sada na pokrytie celej domácnosti, môžete ju rozšíriť ľubovoľným počtom ďalších jednotiek. Vďaka tomu môžete Wi-Fi sieť rozšíriť aj do ďalších miestností alebo poschodí.

Kľúčové vlastnosti MP510 KIT:

  • Eliminujte miesta bez pokrytia Wi-Fi – pokryte sieťou Wi-Fi 300 Mbit/s všetky potrebné miesta s využitím existujúcich káblov
  • Prenosy dát vysokou rýchlosťou 1 000 Mbit/s – rýchle a stabilné prenosové rýchlosti s pokročilou technológiou HomePlug AV2
  • Super rýchle káblové pripojenie– gigabitový port pre počítače, IPTV a herné konzole
  • „Plug and Play“ – zabudnite na zložité zapojovanie a konfiguráciu, zariadenie stačí zapojiť a hneď ho môžete používať
  • Jednoduché rozšírenie – rozšírte pokrytie jednoducho pridáním ďalších adaptérov Powerline

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.mercusys.com/cz/product/details/mp510-kit

Značky: