Celkovo ide o tri hlavné novinky, medzi nimi aj nové témy.

Zmena, ktorá má byť viditeľnejšia a vnímaná razantnejšie, vyžaduje zmeniť vzhľad. To je celkom prirodzené a od poslednej zmeny v podobe zafarbenia chatovacieho vlákna už ubehlo niekoľko mesiacov. Teraz prichádzajú ďalšie zmeny, informoval o nich Sateesh Kumar Srinivasan na blogu Facebooku.

Najviac viditeľnou zmenou sú témy, ktoré zmenia chatovacie okno. Súčasťou je zmena pozadia ako aj farebnosť textových bublín. Tu je pridaný ďalší efekt prelínania podľa toho, či je bublina v hornej alebo spodnej časti obrazovky. Takto budete mať efekt farebného prelínania.

Na výber sú témy Sága Rýchlo a zbesilo, Oceán a olivia rodrigo – SOUL pre fanúšikov tejto speváčky. Nakoniec tém je už z minulosti viac a tiež čisté farebné témy, ako ich poznáme. Teda s farebným efektom bublín avšak bez zmeny pozadia.

Ďalšia zmena bude v možnosti písať správu aj počas otvoreného multimediálneho obsahu. Na ukážke je to vidieť na príklade videa, táto funkcia by mohla fungovať aj na obrázkoch. Otázkou je teda, či nejde o postupné zavádzanie nových funkcií a zostáv aplikácie je viacero. Toto nám totiž zatiaľ nefungovalo.

Treťou hlavnou zmenou je Facebook Pay a podpora pre generovanie QR kódov. Funkcia je ale dostupná len v Spojených Štátoch.

Zdroj + obrázky: Facebook Newsroom

Prečítajte si aj:

Messenger chce byť bezpečnejší, no je to na dlhé lakte

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.