Obľúbená komunikačná služba umožňuje posielať fotky vo vysokej kvalite.

Facebook Messenger patrí medzi najobľúbenejšie a najpoužívanejšie komunikačné aplikácie. Používatelia si pomocou tejto služby vymieňajú správy, ale aj multimédiá. A práve v prípade fotiek v minulosti platilo, že ak bola nejaká fotka pre vás dôležitá a chceli ste zachovať jej kvalitu, radšej ste ju poslali emailom alebo cez cloud, pretože Messenger citeľne znížil jej kvalitu.

Táto situácia je našťastie minulosťou. Meta v apríli tohto roka oznámila, že Messenger konečne umožní posielať fotky v HD kvalite a túto funkciu začala postupne sprístupňovať používateľom. Nám sa informácia o tejto novinke zobrazila po spustení iOS aplikácie začiatkom júna.

Dá sa teda predpokladať, že dnes je už posielanie HD fotiek dostupné pre väčšinu alebo všetkých používateľov iPhonov a možnože aj niektorých používateľov smartfónov so systémom Android.

Messenger konečne umožňuje posielať fotografie vo vysokej kvaliteZdroj: TOUCHIT
Messenger konečne umožňuje posielať fotografie vo vysokej kvalite

Pokiaľ chcete odoslať fotku v HD kvalite, postupujte tak, ako doteraz. Pri výbere fotky v mobilnej aplikácii Messenger pre Android a iOS si všimnite nové logo s písmenami HD v pravej hornej časti obrazovky so zoznamom fotiek. Na toto logo ťuknite a fotku pošlite.

Messenger v prípade odosielania fotiek v štandardnej kvalite zmenší ich rozlíšenie na 2048 × 1536 pixelov. V prípade HD kvality upraví rozlíšenie na 4096 × 3072 pixelov. Podpora HD kvality pre videá zatiaľ nie je dostupná, avšak túto funkciu ponúka napríklad WhatsApp.

Pokiaľ sa vám logo s písmenami HD v Messengeri nezobrazuje, overte si, či máte v smartfóne nainštalovanú najnovšiu verziu mobilnej aplikácie. Ak áno, musíte počkať, dokedy Meta sprístupní túto funkciu aj pre výrobcu, ktorého smartfón používate.

Messenger aktualizácia konečne umožní posielať HD súboryZdroj: Meta
Messenger konečne umožňuje posielať fotografie vo vysokej kvalite

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit