Novinka je dostupná pre slovenských používateľov

Doplnené 17. 7.: Službu Messenger môžu využívať bez Facebook účtu už aj Slováci. K dispozícii sú aktualizované aplikácie pre iOS a Android.

 

Novú funkciu sme otestovali v praxi. V prípade iOS aplikácie pre iPad nám nefungovalo prihlásenie bez Facebooku korektne, avšak Android verzia umožnila bezproblémovú registráciu pomocou telefónneho čísla. Následne môžete synchronizovať zoznam kontaktov z telefónu alebo pridať používateľov zadaním telefónneho čísla. Nevýhoda je, že Messenger považuje každé nové prihlásenie za nové konto, čo spôsobuje chaos.

Pod pojmom „nové prihlásenie“ máme na mysli, že aplikáciu zmažete, preinštalujete a musíte opäť zadať telefónne číslo a prihlásenie potvrdiť kódom z SMS správy. Alebo, že chcete pomocou toho istého čísla písať z viacerých mobilných zariadení. Vždy sa vytvorí nový kontakt (pre pokoj v duši dodáme, že FB konto sa v rámci procesu naozaj nevytvorí) a vaši priatelia potom majú bordel v tom, komu písať. Z vašej strany je všetko v poriadku, pretože používate vždy ten „najnovší účet„. Avšak môže sa stať, že známi vám omylom pošlú správu na už neaktívne konto.

Ak chcete, aby sa správy synchronizovali naprieč viacerými zariadeniami a aby ste mali jedno unikátne konto, musíte si vytvoriť Facebook účet a prihlásiť sa pomocou neho. Aktuálne riešenie považujeme skôr za dočasnú alternatívu ako dlhodobý spôsob, ako používať Messenger. Jedine, že budete pravidelne informovať priateľov, aby si dali pozor na váš nové prihlásenie. Zatiaľ sme neprišli na to, ako staré „kontá“ odstrániť.

Pôvodná správa 25. 6.: Messenger bol dlhodobo neoddeliteľnou súčasťou sociálnej siete Facebook. Táto funkcia sa neskôr oddelila a aj preto dnes musíme používať dve mobilné aplikácie namiesto jednej. Facebook pokračuje v osamostatňovaní chatovacej služby prekvapujúcim rozhodnutím – Messenger môžete používať aj bez Facebook konta.

Do služby sa zaregistrujete zadaním mena a telefónneho čísla. Následne môžete komunikovať s vašimi známymi. Samozrejme, kedykoľvek sa môžete prihlásiť aj použitím Facebook konta, ak ho máte. Dodajme, že novinku môžu zatiaľ využívať iba používatelia v Amerike, Kanade, Venezuele a v Peru. Nevýhodou je, že ak sa neprihlásite pomocou Facebook účtu, história konverzácií sa nebude synchronizovať naprieč zariadeniami. Táto informácia však nie je potvrdená.

Hoci je rozhodnutie Facebooku nečakané, dáva zmysel. Mnoho ľudí si nechce vytvoriť Facebook účet iba z princípu. Vďaka novému spôsobu registrácie v službe Messenger však môžu ostať v kontakte so svojimi známymi. Globálna dostupnosť nového spôsobu prihlásenia nie je známa.

Takto vyzerá nová obrazovka prihlásenia

Takto vyzerá nová obrazovka prihlásenia

Zdroj: Facebook

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit