Počas videohovoru budete môcť použiť animovaného avatara.

Facebook chystá zmenu, ktorá by mohla zasiahnuť všetky jeho produkty a používať 3D avatara namiesto vás. Bude ale zachovávať mimiku a gestá podľa vašej skutočnej fotografie či video snímania z kamery. Kamerový prenos však bude nahradený týmto grafickým vizuálom. K možnosti mať kameru vypnutú alebo zapnutú prichádza tretia možnosť. Najprv sa táto možnosť objaví v aplikáciách Messenger a Instagram, neskôr možno aj vo WhatsAppe.

Výrobca nerobí rozdiely ani medzi platformami a nová funkcia pribudne pre Android aj iOS. Okrem toho bude možné používať animované nálepky. Meta argumentuje, že pôvodná forma mohla pôsobiť neprirodzene a plocho. Nová grafika má v nálepkách priniesť 3D vzhľad a podporu rôznych reakcií na správy. Dajú sa užívať vo Facebook Stories, Reelskach na Instagrame. Tiež ale aj v komentároch na Facebooku alebo chatovaní v Messengeri.

Ďalej pribudne možnosť zdieľať vaše avatary, napríklad skupinové, ak ste v konverzácii viacerí. Namiesto vašich fotografií a doteraz tradičného obsahu sa bude dať zdieľať avatar v rôznych pózach. Veľmi pekná možnosť aj pre tých, ktorí nie sú metaversom až tak nadšení. Avatara môžete mať voči teraz predstaveným novinkám v obmedzenej miere aj na WhatsAppe. Po novom má pribudnúť vytvoriť si avatara z vašej selfie fotografie a následnej ho prispôsobiť. Nemusíte tvoriť od úplného začiatku.

Tým, že má firma viac aplikácií a platforiem, je treba ešte zapracovať na zjednotení avatarov. To sa postupne udeje v celej rodine aplikácií firmy Meta, teda na Facebooku, Instagrame, Messengeri a WhatsAppe. Zjednotenie sa má týkať aj primárnej VR platformy a metaversu. Firma chce docieliť proporcionálnejšie tvary a sama tvrdí, že nikto nechce vyzerať ako „bábovka“.

faacebook avatar 3D friendsZdroj: Meta

Zdroj: Meta

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.