Facebook či Instagram môže vo vašom smartfóne vyzerať inak.

Už od verzie Androidu 12 sa v smartfónoch začali objavovať tematické ikony, ktoré mali ladiť s celým dizajnom používateľského prostredia. Tieto ikony pritom mali ladiť s tapetou, klávesnicou aj prostredím v niektorých aplikáciách, pričom systém Android v mnohých prípadoch skutočne úpravu vzhľadu nasadil. Problém však bol s aplikáciami, ktoré Googlu nepatrili.

Po dlhej dobe však prichádza na rad aj skupina populárnych aplikácií od spoločnosti Meta. Facebook aj Instagram získavajú ikony, ktoré sa majú prispôsobiť prostrediu smartfónu, na čo poukázal aj portál gizmochina.com.

Facebook aj Instagram získavajú iné ikony

Nie, že by Meta tieto ikony osobne pripravila a zmenila v smartfónoch všetkých používateľov. Tí, ktorí využívajú výhody jednotného dizajnu prostredia známeho už od verzie Androidu 12, však už môžu evidovať nové ikony. Tie majú dizajnovo ladiť s inými ikonami v smartfóne, ktoré rovnako využívajú tento jednotný dizajn. Každý smartfón má pritom možnosť mať tieto ikony iné.

Tumblr, Linkedin, Pinterest, Facebook, sociálne sieteZdroj: Pixabay.com
Tumblr, Linkedin, Pinterest, Facebook, sociálne siete

Ak je teda vaša tapeta smartfónu prevažne ružová, ikona pre Facebook aj Instagram má byť taktiež ružová. V prípade prevažne zelenej tapety sa zasa ikony sfarbia do zelenej a podobne. Každý smartfón teda môže vyzerať inak a unikátne.

Zatiaľ len v alfa a beta verzii

Nie každý sa však zatiaľ k novým ikonám pre Facebook a Instagram dostane. Dôvodom je to, že zatiaľ sa tieto ikony nachádzajú len v testovacích verziách. Meta teda zatiaľ testuje, ako budú v smartfónoch fungovať. Ak sa však nové ikony osvedčia, je veľmi pravdepodobné, že ich v telefónoch čoskoro nájdete aj vy.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.