Meta po deviatich rokoch zrejme opäť spojí Messenger s Facebook aplikáciou.

Už deväť rokov musia používatelia sociálnej siete Facebook používať dve aplikácie, ak chcú na tejto platforme posielať správy. V roku 2014 totiž došlo k definitívnemu rozdeleniu funkcionalít tejto sociálnej siete do dvoch samostatných aplikácií, teda Facebook a Messenger. Zdá sa, že čoskoro tomu môže byť koniec a Meta, materská firma Facebooku, vráti správy do základnej aplikácie.

V blogovom príspevku to avizuje šéf Facebooku Tom Alison. Tvrdí, že aktuálne testujú možnosť, aby ľudia mali prístup k svojej Messenger schránke priamo v rámci aplikácie Facebook a používatelia čoskoro uvidia, ako toto testovanie rozšíria.

V tom istom príspevku Alison ubezpečuje, že Facebooku ako platforme sa mimoriadne darí a má už dva milióny používateľov, ktorí na sociálnu sieť prídu každý deň. Určite ale cíti narastajúci tlak konkurencie, hlavne v podobe rýchlo rastúceho TikToku, a táto zmena je s najväčšou pravdepodobnosťou reakcia na uvedenú skutočnosť.

Alison tvrdí, že hlavným dôvodom, prečo Meta vracia správy do aplikácie Facebook, je uľahčiť ľuďom zdieľanie toho, čo na sociálnej sieti objavia, a to prostredníctvom správ bez toho, aby museli prepínať na inú aplikáciu. Práve toto je jedna z funkcií TikToku, ktorý umožňuje používateľom zdieľať videá, na ktoré narazia, so svojimi priateľmi prostredníctvom zabudovaného priameho posielania správ.

K oddeleniu posielania správ od základnej Facebook aplikácie došlo pred deviatimi rokmi postupne. Sociálna sieť vtedy najprv vydala samostatnú aplikáciu na chat, ktorú nazvala Messenger. Jej používanie bolo dobrovoľné a kto chcel, mohol stále posielať správy v základnej Facebook aplikácii.

Čoskoro ju ale sociálna sieť začala ponúkať používateľom ako údajne lepšiu alternatívu. Napokon správy v základnej aplikácii zakázala úplne a používateľom doslova a dopísmena nanútila novú aplikáciu, čo nie každý uvítal s radosťou, pretože musel používať dve aplikácie namiesto jednej.

Šéf Facebooku to v príspevku priamo neuvádza, ale je takmer isté, že sociálna sieť ponechá pre záujemcov aj samostatnú aplikáciu Messenger. Každý si teda bude môcť vybrať, ktorý spôsob mu viac vyhovuje. A trvalo to „iba“ deväť rokov…

Zdroj: About.fb.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.