Facebook a Instagram bez reklám si budete môcť užiť s atraktívnejšou cenou.

Spoločnosť Meta, ktorá stojí za veľkými sociálnymi sieťami ako je Facebook či Instagram, predstavila v priebehu minulého roka nové predplatné. Sociálne siete po novom ponúkajú možnosť ich prehliadania bez reklám, no za poplatok. Dobrou správou pre predplatiteľov však je, že o nich spoločnosť následne nezbiera informácie, na základe ktorých by im bežne ponúkala personalizované reklamy.

Tento poplatok je aktuálne stanovený na 9,99 eura mimo iOS a Android platby v aplikácii, no už čoskoro sa má zmeniť. Meta chce toto predplatné spraviť mierne atraktívnejšie, čo docieli aj nižšou cenou. Spoločnosť si totiž uvedomuje, že tento poplatok nie je najnižší, keďže za rovnakú cenu si môžete predplatiť aj lepšiu streamovaciu službu na mesiac. Používatelia sociálnych sietí si teda dobre rozmyslia, za ktorú službu zaplatia.

Nový poplatok za Facebook a Instagram bez reklám má byť na úrovni 5,99 eura. Každý dodatočný účet bude mať pritom cenu 4 eurá. Zatiaľ nie je jasné, kedy Meta túto zmenu zaradí do praxe a nový cenník sa uvedie do platnosti. Úprava cenníka je však už na ceste a ak aj vy patríte medzi predplatiteľov, už čoskoro budete platiť menej.

Treba si však uvedomiť, že úprava cenníka a celkové zníženie ceny predplatného o 4 eurá nie je jednoduchým krokom. Meta toto predplatné zlacní o 40 %, pričom je možné očakávať, že po úprave cien narastie aj záujem o predplatné v podobe nových predplatiteľov.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.