Na globálny trh sa zatiaľ nechystá.

Xiaomi je svetová jednotka na trhu so smartfónmi a takisto aj na Slovensku. Čínsky výrobca teraz predstavil novinku produktového radu Mi Mix, ktorý sa vždy zameriaval na experimentovanie s dizajnom. Hlavným lákadlom modelu Mi Mix 4 je selfie fotoaparát, ktorý sa nachádza priamo pod displejom.

A nie, nemáme na mysli, že by bol umiestnený v spodnom rámiku pod displejom – nachádza sa priamo v obrazovke, resp. pod ňou. Mi Mix 4 je tak prvým smartfónom značky Xiaomi, ktorý túto technológiu ponúka. Selfie fotoaparát má rozlíšenie 20 Mpx a podľa slov výrobcu ide o tretiu generáciu tejto technológie. Kvalita selfie fotiek by tak už mohla byť na dostatočne dobrej úrovni. Pripomeňme, že prvým smartfónom so selfie fotoaparátom pod displejom bol ZTE Axon 20 5G.

Mi Mix 4 zaujme najmä spomenutým selfie fotoaparátom. Z hľadiska ostatných parametrov ponúka pomerne štandardnú výbavu vlajkovej lode v roku 2021 – 6,67-palcový zaoblený OLED displej s rozlíšením Full HD+ dopĺňa procesor Snapdragon 888 Plus a až 12 GB RAM s až 512 GB úložiskom.

Xiaomi Mi Mix 4Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Mi Mix 4

Nabije sa za 15 minút

Telefón ponúka 4500 mAh batériu, 120 W káblové a 50 W bezdrôtové nabíjanie. V praxi to znamená, že smartfón sa z 0 % na 100 % nabije v priebehu 15 minút v tzv. Boost režime. Dá sa predpokladať, že tento režim urýchli opotrebovanie batérie. K dispozícii je aj o niečo šetrnejšie rýchle nabíjanie, ktoré kompletne nabije batériu v priebehu 21 minút.

Zadný fotoaparát telefónu ponúka 108 Mpx hlavný senzor, 13 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 8 Mpx teleobjektív s 5× optickým priblížením. Mi Mix 4 ponúka aj podporu UWB technológie, stereo reproduktory a odolnosť voči vode na úrovni IP53.

Xiaomi Mi Mix 4 bol predstavený pre čínsky trh. Jeho cena začína na úrovni 750 eur (v prepočte, 8 GB RAM a 128 GB), za verziu s 12 GB RAM a 512 GB úložiskom zaplatíte v prepočte 950 eur. Podľa informácií portálu Android Authority je však telefón určený iba pre čínsky trh, takže ak ho chcete, budete si ho musieť objednať z Číny.

Xiaomi Mi Mix 4Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Mi Mix 4

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit