Zmení sa názov a pribudnú aj nové výhody.

Od 30. januára 2023 sa upraví názov pôvodného balíka Standalone na názov Microsoft 365 Basic. Pôvodne je to balík s prístupom na OneDrive v verzii so 100 GB dátami a cenou 20 eur ročne. Microsoft chce týmto krokom zjednotiť názvy svojich služieb. Ide o účet pre jedného používateľa a súčasťou nie sú aplikácie Microsoft Office pre počítač. Webové aplikácie sú stále zadarmo a tie sa dajú používať.

Ďalej tu je možnosť používať Outlook.com so zvýšeným zabezpečením a bez reklám. Toto bude dostupné pre všetkých s emailom v tvare @outlook.com, @hotmail.com, @live.com alebo @msn.com. Pre aktuálnych používateľov sa nič nemení a v uvedenom dátume sa služba prepne do nového režimu. Balík OneDrive 100 GB (samostatný) sa už nebude dať kúpiť, keďže jeho ekvivalentom sa stane Microsoft 365 Basic.

Stále ide o cloudový balík zameraný na úložisko. Kto potrebuje off-line aplikácie Office, musí zvoliť buď Microsoft 365 Personal alebo Family za 69 alebo 99 eur ročne. Za služby nebude treba o dokonca januára platiť. V ponuke stále zostáva balík nazvaný ako OneDrive Basic 5 GB, ktorý môžete používať na ukladanie vašich súborov.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.