Nielen Google, ale aj Microsoft s času na čas ukončí podporu svojich doterajších produktov.

Tentoraz ide o doplnok pre prehliadače s názvom Microsoft 365 Browser Extension. Išlo o rozšírenie dostupné pre prehliadače typu Chromium, ktoré umožňovalo rýchlejší prístup k online aplikácii Microsoft 365 na webe. Podľa správy na stránke Microsoft sa ukončí podpora tohto doplnku 15. januára 2024.

Ako ďalej informoval, po tomto dátume už nebude doplnok udržiavaný a teda nebude dostávať ani bezpečnostné aktualizácie, ani iný typ podpory. Okrem toho doplnok zmizne z webových obchodov pre tento typ prehliadačov a nebude sa dať stiahnuť. Firma odporúča doplnok odinštalovať. Rozšírenie sa zobrazuje medzi ostatnými doplnkami na paneli nástrojov alebo v menu po kliknutí na tlačidlo s ikonou puzzle. Kliknite naň pravým tlačidlom a vyberte položku na odinštalovanie tohto doplnku.

Výrobca systému Windows hovorí o tom, že teraz môžete k aplikácii Microsoft 365 pristupovať prostredníctvom bočného panela z prehliadača Microsoft Edge. Práve na tento panel sa výrobca sústredil v posledných mesiacoch a postupne rozširoval jeho možnosti. Vo svojej podstate by tak išlo o duplicitu, ak by výrobca tento pôvodný doplnok zachoval. Používatelia, ktorí nechcú používať postranný panel, majú možnosť vytvorenia klasických záložiek tak, ako aj pre iné stránky na webe. Použite adresu www.microsoft365.com.

Microsoft 365 Browser ExtensionZdroj: Microsoft
Microsoft 365 Browser Extension

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.