Po novom si môžete vaše obľúbené dokumenty zaradiť do samostatnej kategórie.

Novinka v aplikácii Microsoft 365 umožňuje mať v samostatnej kategórií kancelárske dokumenty, ktoré sa dajú touto aplikáciou otvoriť. Ide o rozšírenie doterajšieho zaraďovania dokumentov podľa toho, kedy boli upravené. Tento spôsob nemusí vyhovovať každému, a tak zoznam obľúbených príde vhod.

Aplikácia zobrazuje dokumenty vo formátoch Word, Excel, PowerPoint, ale aj formuláre Office a takisto aj poznámky. Vďaka novej aktualizácii je možné ťuknutím na 3 bodky v riadku s názvom dokumentu a zvoliť položku Pridať medzi obľúbené. Po takomto označení sa bude zobrazovať konkrétny typ dokumentu v samostatnej kategórii. Výrobca sa inšpiroval pôvodným radením podľa dátumu úpravy a ten zostáva aj tu. To znamená, že každý dokument, ktorý bude obľúbený, bude zároveň z zaraďovaný podľa toho, kedy ste ho naposledy otvorili.

Aplikácia dokáže nahradiť samostatné aplikácie tohto výrobcu, avšak pre tých, čo pracujú s jednotlivými formátmi dokumentov častejšie, prípadne vyžadujú pohodlnejšie ovládanie, odporúčame použiť natívne aplikácie. Tie sa dajú stiahnuť z oficiálneho obchodu pre Android a sú zadarmo. Dokumenty sú zobrazované vo forme zoznamu, no dá sa prepnúť aj režim kariet. Vďaka tomu získate pre každý formát náhľad jeho obsahu.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.