Pridáva šikovnú funkciu, ktorú oceníte pri práci s textom.

Prepojenie s telefónom od Microsoftu je softvér na synchronizáciu Windows počítačov s mobilnými zariadeniami so systémom Android a iOS. Pomocou neho je možné v počítačoch zobraziť oznámenia, vykonávať hovory, používať mobilné aplikácie a ďalšie funkcie. Microsoft aj tento softvér stále zlepšuje a pridáva do neho nové funkcie. Je však zaužívané, že nové funkcie sa najprv testujú v beta verziách aplikácie, a až neskôr sa dostanú do hlavnej spotrebiteľskej verzie.

Spoločnosť minulý mesiac do aplikácie Prepojenie s telefónom pridala možnosť extrahovať text z obrázkov uložených v Android telefónoch. Ide o funkciu optického rozpoznávania znakov (OCR), alebo skenovania textu, ktorá bola až doteraz dostupná v beta verzii aplikácie. Aktuálne sa však táto novinka dostáva do hlavnej verzie aplikácie Prepojenie s telefónom, čím sa stala široko dostupnou.

Microsoft aktualizoval aplikáciu na prepojenie PC a smartfónovZdroj: TOUCHIT
Aplikácia Prepojenie s telefónom s funkciou OCR

Ako to funguje?

Pre korektné používanie funkcie OCR je potrebné mať v počítači aktualizovanú aplikáciu Prepojenie s telefónom minimálne na verziu 1.24052.124.0 alebo novšiu. Takisto je potrebné mať aktualizovanú aj aplikáciu Prepojenie s Windowsom v telefóne s Androidom. Ak budete mať obidve aplikácie aktualizované, tak od tohto momentu budete môcť extrahovať text z obrázkov uložených v galérii telefónu.

Prístup k funkcii OCR je k dispozícii priamo v aplikácii “Prepojenie s telefónom” v počítači. Stačí vstúpiť do ponuky Fotografie, vybrať požadovanú fotografiu, z ktorej chcete extrahovať text, a kliknúť vpravo hore na funkciu ”Text”. Po označení textu je ho možné z fotografie vybrať a prilepiť do ľubovoľného editora, alebo do poznámky.

Funkciu extrahovania textu je možné v počítači vyvolať aj pomocou skratky Ctrl + T. Pre rýchle prenesenie textu je možné vybrať označenie celého textu, alebo vybrať jeho ľubovoľnú časť podľa potreby. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.