Microsoft prehlásil, že začne používateľom online služieb oznamovať, že sa stali terčom útokov zo strany vlády. Pridáva sa tak k rastúcej skupine firiem, ktoré takéto útoky už svojom používateľom oznamujú.

Toto oznámenie prichádza po tom, ako tak urobil Facebook, Google alebo Yahoo, ktorí už útoky na účty zo strany niektorej z vlád svojim používateľom oznamujú od jesene minuého roka. Počet takýchto útokov rastie a sú čoraz viac sofistikovanejšie. Ich cieľom je získať prístup k online účtom, podobne ako to robia aj kyberkriminálnici.

V tomto prípade však primárnym cieľom nie je získať finančné prostriedky, ale cenné informácie. Podľa agentúry Reuters Microsoft rozpoznal takéto útoky na Hotmail účty zo strany čínskej vlády, pričom boli zamerané na teritóriá ako je Tibet alebo Uighur. Microsoft nešpecifikoval, ako prišiel na to, že tieto útoky sú sponzorované vládou. Príslušným používateľom však zaslal správu, ktorá hovorí o netradičnom prístupe k ich účtom a odporučil im resetovanie hesiel.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.