Chce zjednotiť vydávanie nových verzií.

Microsoft spolupracuje s telekomunikačnými operátormi v snahe docieliť úplnú kontrolu nad sprístupňovaním aktualizácií pre telefóny so systémom Windows 10 Mobile. V praxi by to znamenalo, že používatelia mobilného operačného systému získajú novú verziu spoločne, bez ohľadu na ich operátora. Rovnakým spôsobom dnes funguje distribúcia aktualizácií pre iPhony. V prípade Android smartfónov má obvykle posledné slovo operátor, čo často spôsobuje zdržanie alebo vydanie aktualizácie v rôznych dátumoch.

Microsoft chce získať úplnú kontrolu nad procesom vydávania aktualizácií. Ich distribúciu ovplyvnia aj používatelia z projektu Windows Insider, ktorí budú sprístupňovať Microsoftu užitočné informácie testovaním preview verzií. Microsoft takisto sprístupní aktualizáciu aj operátorom, ktorí ju môžu otestovať a po splnení všetkých krokov určí globálny dátum uvoľnenia novej verzie operačného systému. Celý proces by sa mal zaobísť bez zbytočných zdržaní.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit