Riaditeľ Microsoftu ju testuje už niekoľko mesiacov.

Microsoft včera (25. 5.) odštartoval svoju vývojársku konferenciu Microsoft Build. V minulosti sa na nej venoval aj operačnému systému Windows, tento rok sú však na programe iné témy. Bez ohľadu na to, riaditeľ Microsoftu Satya Nadella vo svojom úvodnom príhovore prezradil, že novú generáciu systému Windows spoznáme už čoskoro.

Čoskoro vám predstavíme jednu z najdôležitejších aktualizácií pre Windows za poslednú dekádu, ktorá prinesie nové príležitosti pre vývojárov aj tvorcov obsahu. Osobne ju používam už niekoľko mesiacov a veľmi sa teším na novú generáciu systému Windows,“ povedal Nadella vo svojom príhovore.

Dá sa očakávať, že nová generácia systému Windows by mohla prísť už koncom tohto roka. Počas posledných týždňov sa objavili špekulácie, podľa ktorých Microsoft pripravuje značne vynovený obchod s aplikáciami Microsoft Store a takisto testuje výrazné úpravy používateľského rozhrania.

Microsoft takisto dávnejšie potvrdil, že zrušil odľahčenú verziu systému Windows 10X a že viaceré novinky z tohto systému zakomponuje priamo do Windows 10. Aj tieto zmeny by mali byť súčasťou novej generácie systému Windows. Mimochodom, je zaujímavé, že Nadella vo svojom príhovore spomína systém Windows a nepoužíva označenie Windows 10. Uvidíme teda, či sa dočkáme aj prípadného premenovania platformy od Microsoftu.

Ďalšie oficiálne detaily o novej generácii systému Windows by sme mali spoznať počas najbližších týždňov.

Satya Nadella

Satya Nadella. Zdroj: Microsoft

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Microsoft zrušil Windows 10X: Funkcie použije v hlavnej verzii systému

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit