Aplikácia tohto druhu vyzerá byť ako zatiaľ jedna z najlepších integrácií umelej inteligencie pre bežných používateľov.

Microsoft Designer je webová aplikácia umožňujúca vytvárať grafiku, letáky alebo pohľadnice, prípadne loga, skrátka čokoľvek, čo potrebujete vytvoriť v grafickej forme. Či už to bude banner na web návrh webovej stránky alebo jedálny lístok, prípadne nejaká pozvánka. Nástrojov tohto typu máte dnes viacej mimoriadne obľúbená a známa je aplikácia Canva.

Microsoft zlúčil aplikáciu s balíkom Microsoft 365 a líši sa od doterajších aplikácií. Na rozdiel od bežných programov, kedy si vyberáte z rôznych šablón ako sú tlačidlá, orámovanie, rôzne písma, zarovnanie, prípadne obrázky, tu má pomáhať spomínaná umelá inteligencia DALL-E 2 od OpenAI.

Proces tvorby ukazuje video od Microsoftu, ktoré prináša náhľad na využitie v praxi a to tak, že pri vytváraní konkrétneho materiálu zadáte kľúčové slová. Predstavte si napríklad pozvanie na pivo alebo na kávu a zadáte kľúčové slová napríklad „Posedenie pri káve z rôznych krajín“. K tomu by mala aplikácia navrhnúť farebné motívy a takisto odpovedajúce vizuály a navrhnuté obrázky, ktoré sa hodia k tejto téme.

Microsoft DesignerZdroj: Microsoft
Microsoft Designer

Dôraz by mal byť kladený na automatické zarovnávanie prvkov a ladenie tak, aby návrh vyzeral ako od profesionálov. Zároveň jednoduchosti použitia. Takéto vizuály sa dajú robiť aj v Microsoft Word alebo Publisher. No tu pôjde o grafickejšie ladenú aplikáciu. Viac ako textový dokument bude pripomínať veľmi zľahka 3D štúdio kombinované s programom na kreslenie.

Designer je zatiaľ v náhľadovej verzii a nie je možné ho používať bez pozvánky. Je potrebné sa zaradiť na čakaciu listinu tým, že zadáte svoj email a počkáte až vám program oznámi svoju dostupnosť.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.