Sú súčasťou verzie Edge Canary.

Microsoft testuje novú funkciu vo svojom prehliadači Edge. Náhodne vybraným používateľom, ktorí používajú testovaciu verziu prehliadača (Edge Canary) aktivoval vertikálne usporiadanie kariet s otvorenými webovými stránkami. Táto funkcia je voliteľná a pokiaľ si ju aktivujete, otvorené stránky nebudete mať zoradené v hornom riadku alebo v ľavom bočnom stĺpci.

Na novinku upozornil portál WindowsCentral, pričom na sociálnej sieti Twitter je k dispozícii krátke video, ktoré túto novinku prezentuje v akcii. Zatiaľ nie je jasné, či a kedy sa vertikálne karty dostanú aj do finálnej verzie prehliadača, ktorá je určená pre širokú verejnosť.

Ak by ste si chceli novú funkciu vyskúšať, stiahnite si prehliadač vo verzii Edge Canary. Vertikálne karty sa aktivujú náhodne niektorým používateľom prehliadača Canary vo verzii 86.0.597.0 a novšej. Podľa najnovších informácií je funkcia dostupná čoraz väčšiemu počtu používateľov.

Zdroj: WindowsCentral

Prečítajte si aj:

Vynovený internetový prehliadač Microsoft Edge: Konkurencia aj pre Google Chrome

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit