Pracovanie AI s vašimi dátami bude podstatne väčšie.

Na webe BetaNews sa objavila informácia o tom, že testovacia verzia prehliadača Microsoft Edge, takzvaná Canary, umožňuje prepojenie vašej histórie prehliadania s aplikáciami Bing Chat a Copilot. Prvú menovanú službu firma implementovala do svojho prehliadača a môžete ju používať už teraz. O funkcii Copilot sa diskutuje už niekoľko mesiacov a podľa najnovších správ zatiaľ nie je dostupná v našom regióne.

Dátový model umelej inteligencie potrebuje množstvo dát. Spôsob, akým ich získava, mnohých možno zarazí a znepokojí, pretože aktuálne možnosti nastavenia firma nijako výrazne neoznamuje. Dôležité je ale ešte raz pripomenúť, že ide o takzvané kanárikové zostavenie, čo znamená, že používatelia sa k tejto verzii bežne nedostanú. Musia ju stiahnuť ručne a je určená prevažne pre testerov. Nájdete ju na tejto stránke.

Pridaná funkcia sa nazýva Povoliť spoločnosti Microsoft prístup k obsahu stránok. Na pohľad znie pomerne nevinne a informácie o prehliadaní alebo o tom, aké aplikácie používame, zbiera mnoho firiem. Rozpis, ktorý firma uvádza, môže byť znepokojujúci a hovorí o tom, že údaje o vašom prehliadaní sa budú posielať do spoločnosti Microsoft, aby mohla lepšie poskytnúť odpovede a návrhy generované umelou inteligenciou.

Predtým, ako sa bude dať funkcia využiť, bude potrebné udeliť súhlas. Podľa informácií z vyššie uvedeného zdroja, sa táto informácia zobrazí len raz a následne dostanete len správu o tom, že súhlas bol udelený. Túto funkciu však môžete ručne vypnúť v nastaveniach bočného panelu v aplikácii Bing Chat. Aj napriek tomu, že ide o testovaciu zostavu, vyzerá to, že funkcia bude pridaná do plnej verzie určenej pre bežných používateľov.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.