O hre Microsoft Flight Simulator sme už na našom webe písali. Pred rokom sme testovali jej počítačovú verziu a chválili sme unikátnosť tejto hry a takisto kvalitu a komplexnosť technického spracovania.

Pozn: Tento článok je publikovaný zo staršieho vydania časopisu TOUCHIT bez dodatočných úprav.

Microsoft Flight Simulator koncom leta 2021 pristál aj na Xbox Series X a toto je skvelá správa pre každého, kto si nechcel kvôli leteckému simulátoru kupovať počítač, resp. ho výrazne zlepšovať z hľadiska výpočtového výkonu.

Microsoft Flight Simulator funguje na Xboxe výborne. Zriedkavo sa síce objavili krátkodobé spomalenia, avšak v globále je zážitok z hrania na vysokej úrovni, a to pri zachovaní vizuálnej kvality, ktorá je porovnateľná s niekoľkonásobne drahším počítačom. Vývojári skvelo zvládli aj zjednodušenie ovládania z klávesnice na gamepad. Hra sa ovláda intuitívne a pritom si zachováva komplexnosť simulácie, ktorá bola špecifická už pre počítačovú verziu.

Microsoft Flight SimulatorZdroj: Microsoft
Microsoft Flight Simulator

Čo sme si však pri hraní Microsoft Flight Simulator na Xboxe užili najviac, je komfort veľkej televíznej obrazovky a gauča, na ktorom pohodlne sedíte a sledujete doslova celý svet okolo vás. MFS obsahuje všetok obsah ako jeho počítačový súrodenec a ponúka viacero DLC balíčkov, aby ste si zlepšili zážitok z hrania.

Záleží teda iba na vás, či sa budete vzdelávať v leteckej akadémii, či budete plniť misie alebo si vyberiete niektoré z letísk na celom svete a spravíte si pohodový večerný let po náročnom dni v práci. A pokiaľ budete chcieť posunúť zážitok na vyššiu úroveň, môžete si k Xboxu kúpiť aj špeciálny letecký joystick.

Microsoft Flight SimulatorZdroj: Microsoft
Microsoft Flight Simulator

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 69,99 €

Hru poskytol na test Microsoft.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit