V USA už Microsoft nepredáva originálnu konzolu Xbox One.

Kúpiť sa dá už iba Xbox One S a Xbox One X v internetovom obchode. Na stav upozornil server Kotaku UK, ktorý hovorí o tom, že z americkej verzie Microsoft Online Store konzola úplne zmizla a v britskej verzii obchodu je uvádzaná ako „vypredaná“.

Úplne prvá konzola Xbox One sa začala predávať pred štyrmi rokmi a vzhľadom sa podobala na video rekordér. Stála o 100 USD viac ako PlayStation 4 od Sony. Neskôr tento cenový rozdiel spoločnosť Microsoft dorovnala odobratím senzora Kinect z balenia konzoly.

Minulý rok bola uvedená verzia Xbox One S so štíhlym dizajnom, zároveň sa ale zastavila výroba staršieho modelu Xbox 360.

Microsoft teraz sústreďuje sily na verziu One S a pripravovaný model Xbox X pre hardcore hráčov tejto konzoly. Microsoft umožnil predobjednávky tejto konzoly a hovorí o „najrýchlejšie predobjednávajúcom sa Xboxe celkovo“.

Ťažko povedať, čo presne toto vyjadrenie znamená. ´Pravdepodobne sa bude konzole dariť. Na Amazone bola totiž v priebehu 25 minút vypredaná. Teda vypredané možnosti predobjednať si ju. Konkrétne išlo o model Xbox One X Project Scorpio Edition 1TB Console.

Zdroj: The Verge

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.