Brian Hall, general manager pre značku Microsoft Surface sa vyjadril smerom k firme Apple. Podľa neho Apple svojich zákazníkov umelo drží na starom hardvéri a neprináša už inovácie do počítačov ako za čias Steva Jabsa. 

Vo štvrtok na svojom Tweet účte zverejnil informáciu, že síce rešpektuje značku Apple ako inovátora, ale to platilo v minulosti. Teraz podľa neho Apple len evolučne vylepšuje existujúcu technológiu a revolučné zmeny neprichádzajú, skôr sa inšpirujú konkurenciou.

Apple zatiaľ vyjadrenie predstaviteľa Microsoftu nekomentoval a zdá sa, že tak ani neurobí.

Brian Hall konkrétne kritizoval počítač MacBook Air, ktorý síce vyzerá úžasne, ale vo vnútri nie je nič, čo by sa dalo označiť za inováciu. Pritom cena tohto zariadenia by ho k inováciám predurčovala. Vo vnútri tohto počítača je podľa Halla technika tak stará, ako kandidát na amerického prezidenta, Donald Trump.

Rovnako si Brian Hall zobral na mušku aj nový tablet iPad Pro, ktorý má podľa Apple nahradiť počítač a práve preto aj Apple pripravil novú reklamnú kampaň.

Brian Hall kritizuje to, že tento tablet predávaný za vysokú cenu k tomu, aby sa aspoň trochu priblížil k jeho avizovanému použitiu v úlohe počítača, potrebuje ešte prikúpiť ďalšie extra súčasti – stylus (ten Apple označuje ako Pencil) a poriadnu klávesnicu.

Je to ako keď vám aerolinky predajú letenku a potom prídete na to, že súčasťou nie je ani príručná batožina. Nevyhnutné veci by mali byť súčasťou dodávky – upozornil predstaviteľ Microsoftu.

 

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.