Klávesnica s rovnakým meno výrobcu už bude patriť Microsoftu.

Ten s ňou má ďalšie plány a nie je neobvyklé, že bude podporovať trhy systému Android. Je celkom možné, že nový prírastok sa stane súčasťou mobilných systémom Windows.

Microsoft údajne získal túto klávesnicu za 250 mil. USD a dal prísľub jej vývoja pre systémy Android a iOS. Výrobca Windows vo svojom blogu hovorí o tom, že klávesnica bola nainštalovaná na viac ako 300 mil. zariadení. Do tohto úspechu treba započítať aj fakt, že čoraz viac ju nachádzame predinštalovanú už pri kúpe telefónov vybraných značiek, napríklad ASUS.

S34UR1Uu8JKAI2yRAAhxoCaCxps967_nowat

Klávesnica je dostupná od roku 2010 pre Android. Pre Apple neskôr, keďže firma zakázala používanie klávesnice tretích strán. Od roku 2014 je dostupná aj pre platformu iOS, po tom, čo Apple zmiernil podmienky integrácie iných súčastí systému od iných výrobcov.

SwiftKey bola platenou alternatívou k bežnej klávesnici, no potom výrobca prešiel na model freemium, kedy sa platí len za doplnkové funkcie.

sk5-blog-3_main_nowat

Microsoft hovorí o tom, že klávesnicu bude dodávať zadarmo a neplánuje jej spoplatnenie. Či teda budú aj freemium veci zdarma alebo sa bude len pokračovať v tomto režime distribúcie, zatiaľ nie je jasné.

Na stiahnutie pre Android
Na stiahnutie pre iOS

Zdroj: The Guardian

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.