Decembrová aktualizácia Office prináša ďalšie vylepšenia, konkrétne v zjednodušenej práci s vkladaným obsahom.

Pri práci na dokumentoch v programoch Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook a Visio pribudla kontrola zjednodušeného ovládania. Je to funkcia, ktorá sa nachádza na karte Revízia a vďaka nej analyzujete dokument pre slabozrakých alebo inak znevýhodnených používateľov. Analýza poukáže na slabé stránky ako nevýrazné obrázky, opakovanie medzier, odrážok atď. Teda prvkov, s ktorými by mohli mať používatelia problémy pri čítaní.

Program PowerPoint využíva inteligentné rozpoznávanie obrázkov a ponúkne k nim odpovedajúce vylepšenia. Rozpozná tváre, umožňuje extrahovanie farieb a optimalizáciu pre profesionálne vyzerajúce návrhy. Alternatívne texty budete môcť použiť v PowerPointe a Worde. Funkcia je takisto vhodná pre slabozrakých používateľov. Funkcia by sa mala čoskoro dostať na viac aplikácií v kancelárskom balíku.

Kontrolovať môžete aj emailovú komunikáciu. Pri písaní správy sa zobrazí tlačidlo na kontrola zjednodušeného ovládania na hlavnom paneli. Vďaka tomu prispôsobíte lepšie aj svoju emailovú komunikáciu osobám so zrakovými problémami.

No a pri vkladaní súborov v emaily sa zobrazia naposledy použité súbory nielen z vášho počítača ale aj cloudových služieb OneDrive.

Zdroj: Office Blogs

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.