Insideri si ho môžu vyskúšať už teraz.

Windows 11 prichádza s novým používateľským rozhraním a aby tomu zodpovedal aj zvyšok aplikácií, Microsoft prichádza s redizajnom používateľského rozhrania aj pre balík Office. Aktualizácia je zatiaľ k dispozícii iba pre Insiderov (beta testerov) a širšej verejnosti sa predstaví neskôr v tomto roku.

Zmeny zahŕňajú nový zaoblený vzhľad, ktorý zodpovedá estetike Windows 11 a niektoré tlačidlá boli pozmenené naprieč celým balíkom Office. Microsoft mal pôvodne v úmysle vzdialiť sa od tradičného panela s nástrojmi a vymeniť ho za panel príkazov. V aktualizácii sa však v tomto ohľade nič nemení.

Microsoft možno v nasledujúcich týždňoch až mesiacoch predstaví ďalšie vylepšenia pred tým, ako prinesie finálne vydanie. Spoločnosť v skutočnosti najskôr uviedla, že bude trvať až dva roky, kým sa dokončí redizajn balíka Office, takže aj po vydaní systému Windows 11 nebudú niektoré z týchto ohlásených funkcií stále dostupné.

Očakávame, že tieto zmeny sa prejavia najskôr vo webovej a mobilnej verzii balíka Office, pred akýmikoľvek významnými revíziami dizajnu hlavných verzií aplikácií Word, Excel, PowerPoint a Outlook pre stolné počítače.

Microsoft postupne prináša iba malé zmeny v dizajne balíka Office, než aby sa úplne zbavil tradičného rozhrania, Zdroj: TheVerge

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Ohúri Windows 11 funkciami a dizajnom?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.