To bolo kedysi rozruchu, keď Microsoft používal integrovaný prehliadač Internet Explorer.

Vtedy bola síce situácia naviazaná na systémové prepojenie. Sám Prieskumník využíval jeho knižnice a prepojenie, aby ste mohli stránky prezerať priamo v okne tohto správcu súborov.

Server Windows Latest priniesol správu o tom, ako Microsoft propaguje svoj prehliadač. Nebolo by to po prvýkrát. Reklama na tento prehliadač sa zobrazovala aj v ponuke Štart. Praktiky, ako sa jednotlivé služby snažia upozorniť na „ten najlepší prehliadač“ sú rôzne a používa ich nielen Microsoft ale aj Google.

Skúste si cez Edge prezerať Gmail alebo Kalendár od Googlu. Zobrazí sa vám upozornenie o inej možnosti prehliadania. Zobrazí sa len raz a nie je to otravné. No, ako vidno, upútať pozornosť sa snaží každá firma.

Windows 10 upozorňuje na Edge spravidla vždy po väčšej aktualizácii. Svojho času Microsoft nakoniec vypol aj otázku, či ste si istý zmenou predvoleného prehliadača na iný a či predsa len nechcete vyskúšať Edge.

Teraz je tu táto otázka znova a najnovšie aj okno na obrázku nižšie. Nemáme nič proti podobným oznámeniam, snáď firma neprekročí hranice únosnosti a nebude prehliadač nanucovať až priveľmi.

ms edge advert

Zdroj: Windows Latest

Prečítajte si aj:

Ako stiahnuť 64-bitový Google Chrome?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.