Prvé náznaky problémov sa začali objavovať po aprílovej aktualizácii systému Windows 10.

Celý problém sa prejavuje mrznutím systému. Nastáva vtedy, keď používatelia spustia aplikácie ako napríklad Chrome (problém sme zaznamenali aj pri iných web prehliadačoch), alebo použijete hlasový príkaz Hey Cortana. Dobrou správou je, že spoločnosť pracuje na odstránení tohto problému. Vydanie opravy je plánované na budúci týždeň v aktualizačnej záplate.

Mesačné aktualizácie systému Windows 10 zvyčajne zahŕňajú nové funkcie. V týchto aktualizáciách sú obsiahnuté aj opravy rôznych chýb zabezpečenia, ale aj iných problémov, ktoré sa týkajú samotného používania systému.

Spoločnosť Microsoft vypustila koncom apríla aktualizáciu pri ktorej sa do systému Windows 10 dostalo niekoľko chýb, a tak sa vytvorilo nechtiac niekoľko nových problémov.

Pokým sa oficiálne nevydá aktualizácia, tak Microsoft pri problémoch navrhuje použiť klávesové skratky v tomto poradí, klávesa Windows – Ctrl – Shift – B. Táto sekvencia by mala vyvolať reset grafickej karty a za pár sekúnd systém nabehne nanovo. Pri tabletoch je potrebné súčasne stlačiť tlačidlá hlasitosti na 3 sekundy.

Plánované vydanie novej aktualizácie pre Windows 10 je na 8. mája. Aj pokiaľ nepoužívate hlasového asistenta pomocou príkazov Hey Cortana, tak tento problém sa týka väčšiny používateľov Windows 10.

Zaznamenali ste mrznutie systému Windows 10? V akom rozsahu?

zdroj: engadget

Prečítajte si aj:

Microsoft sprístupnil ďalšiu veľkú aktualizáciu pre Windows 10. Ako si ju stiahnuť a čo ponúka? (doplnené)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.