Samotný operačný systém takisto nebude podporovaný.

Microsoft dávnejšie oznámil, že od 10. decembra 2019 nebude podporovať operačný systém Windows 10 Mobile. Najnovšie oznámil, že podporu zruší aj pre svoje Office aplikácie pre túto platformu.

Na informáciu upozornil portál Plaffo. Microsoft ukončí podporu pre Office na telefónoch so systémom Windows 10 Mobile od 12. januára 2021. Po tomto dátume už Office aplikácie nebudú dostávať bezpečnostné aktualizácie.

Operačný systém Windows 10 Mobile je mŕtvy. Nové telefóny s touto platformou už nevychádzajú a tak nie je prekvapením, že Microsoft ukončuje podporu pre tento systém. Je možné, že na svete ešte existuje zopár fanúšikov, ktorí na Windows 10 Mobile nedajú dopustiť. Tí si môžu užiť posledný rok aktualizácií a následne zvažovať kúpu nového telefónu. Microsoft aktuálne odporúča operačný systém Android.

Podporu pre Windows 10 Mobile ukončujú aj ďalší vývojári. Napríklad WhatsApp nebude podporovaný už po 31. decembri 2019.

Zdroj: Plaffo

Prečítajte si aj:

Microsoft má v tom jasno: Android je najlepší mobilný operačný systém

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit