Iba nedávno Microsoft predstavil svoje zariadenie, ktoré využíva Android.

Dlhšie sa povrávalo, že by sa Microsoft mohol znovu vrátiť k výrobe smartfónov, pričom by nešlo o oživenie platformy Windows Mobile, ale o využívanie operačného systému s najväčším podielom na trhu, ktorý začiatkom tohto roka dosiahol hranicu 85 %.

Surface Duo zlučuje filozofiu hybridného dizajnu, vďaka ktorému sa rad Surface stal tak populárnym. Toto zariadenie je zaujímavou odpoveďou na skladateľné smartfóny spoločností Samsung, Huawei alebo čoskoro aj Motoroly. V každom prípade však ide o zaradenie, ktoré síce pochádza od Microsoftu, ale poháňa ho Android.

Aj podľa Panosa Panayho, hlavného produktového riaditeľa Microsoft Devices, je Android najlepšou voľbou pre zariadenie so SIM kartou. 

Prichádzajúci telefón Surface Duo príde samozrejme s kompletnou sadou Office. Spoločnosť Microsoft má tiež komplexné partnerstvo so spoločnosťou Samsung. Na telefónoch kórejského výrobcu je už pomerne dlho dostupná predinštalovaná sada Word, Excel, ako aj ďalších aplikácií od spoločnosti Microsoft. Je preto na mieste si myslieť, že spoločnosť je na správnej ceste za úspechom.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Microsoft predstavil svoj prvý skladací smartfón Surface Duo. Vracia sa ním k Androidu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.