Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V Microsofte nastali viaceré personálne zmeny, prinášame ich prehľad

Lenka Axlerová, riaditeľka pre sektor verejnej správy v spoločnosti Microsoft Česká republika a Slovensko

Novou riaditeľkou Microsoftu pre sektor verejnej správy sa s platnosťou od septembra 2019 stala Lenka Axlerová. V novej úlohe sa zameria na rozvoj spolupráce a obchodných príležitostí v sektore štátnej správy, samosprávy, zdravotníctva a školstva.

Lenka Axlerová má dlhoročné skúsenosti s prácou pre verejný sektor v regióne strednej a východnej Európy. Predtým pôsobila v spoločnosti PricewaterhouseCoopers a pomáhala zákazníkom s vytváraním stratégií, nastavovaním a zlepšovaním interných procesov, s finančnými kalkuláciami a so zaistením súladu s legislatívnymi požiadavkami.

Lenka Axlerová vyštudovala Vysokú školu ekonomickú v Prahe, získala titul Master in International Management v európskom programe CEMS a je držiteľkou Advanced Diploma in Management Accounting z Chartered Institute of Management Accountants. Svoj voľný čas venuje rodine, rada cvičí jogu a športuje.

Klára Žižková, riaditeľka ľudských zdrojov v spoločnosti Microsoft Česká republika a Slovensko

Riaditeľkou ľudských zdrojov sa od septembra 2019 stala Klára Žižková. Zo svojej pozície je zodpovedná za všetky personálne aktivity spoločnosti.

Do Microsoftu prišla zo spoločnosti Danone, kde pôsobila v úlohe riaditeľky pre rozvoj talentov v rámci európskeho regiónu. Ešte predtým, ako vedúca HR pre oblasť východnej Európy, pomohla etablovať a stabilizovať zdieľané služby HR pre Danone v tomto regióne. Pred Danone Klára pracovala v spoločnosti British American Tobacco. Svoju kariéru začínala v oblasti komunikácie a korporátnych záležitostí, avšak potom našla svoju vášeň v HR.

Klára Žižková vyštudovala Karlovu univerzitu v Prahe, odbor anglický a dánsky jazyk a literatúra. Vo voľnom čase sa venuje rodine, rada lyžuje a trávi čas v prírode.

Dalibor Kačmář, riaditeľ pre technické štandardy v spoločnosti Microsoft Česká republika a Slovensko

Od novembra 2019 sa novým riaditeľom pre technické štandardy stáva Dalibor Kačmář. Vo svojej úlohe bude zodpovedný za vytváranie technologickej vízie Microsoftu na českom a slovenskom trhu, najmä v oblasti cloudu, digitálnej transformácie, kybernetickej bezpečnosti a otvorených dát.

Dalibor pracuje v spoločnosti Microsoft už od roku 2003, naposledy pôsobil v úlohe riaditeľa partnerskej siete a predtým v úlohe manažéra divízie Cloud + Enterprise. Je zakladateľom iniciatívy Partneri vo vzdelávaní, pôsobil v divízii vývoja ako akademický evanjelista a potom ako špecialista na platformové stratégie. Predtým, než prišiel do spoločnosti Microsoft, vyučoval informatiku na mnohých univerzitách v Českej republike, USA a vo Fínsku a tiež externe pracoval ako regionálny riaditeľ programu Microsoft Developer Network.

Vo svojom voľnom čase sa venuje rodine, jazde na bicykli, lyžovanie a skialpinizmu, CrossFitu, ale aj klasickej gitare.

Ladislav Možný, obchodný a marketingový riaditeľ v spoločnosti Microsoft Česká republika a Slovensko

Novým obchodným a marketingovým riaditeľom českej a slovenskej pobočky spoločnosti Microsoft sa s platnosťou od 1. novembra 2019 stáva Ladislav Možný. Vo svojej úlohe bude zodpovedný za riadenie krátkodobej i dlhodobej marketingovej a obchodnej stratégie spoločnosti s cieľom maximálne podporiť a rozšíriť partnerskú a zákaznícku sieť naprieč oboma trhmi. Bude pomáhať aj s realizáciou stratégie Microsoftu v oblasti digitálnej transformácie, a to tak smerom dovnútra firmy, ako i k trhu ako takému.

Do Microsoftu Ladislav prichádza zo spoločnosti Vodafone, kde bol zodpovedný za obchod a marketing pre segment menších a stredných firiem. Ešte predtým pracoval v spoločnostiach T-Mobile a AXA Insurance Company. Viedol tiež celofiremné projekty, ako sú frekvencie aukcií, akvizície spoločností alebo implementácia

Značky: