Malý plamienok nádeje stále horí.

Spoločnosť od roku 2016 nepredstavila ani jeden smartfón, čo ale neznamená, že na mobilných zariadeniach nepracuje. Viaceré správy a patenty naznačujú, že aj Microsoft sa nakoniec zapojí do vývoja skladateľných zariadení. Túto teóriu potvrdzuje aj najnovší patent.

Počas novembra 2017 sa v patentovom spise objavil smartfón s dvoma displejmi a malým závesom, ktorý umožní úplné prehnutie zariadenia. Kĺbový mechanizmus tiež obsahuje zámok, ktorý sa aktivuje pri stlačení tlačidla uzamknutia. Toto riešenie umožňuje, aby sa displej dokázal zafixovať a udržať polohu v požadovanom otvorenom stave, čo môže byť praktické pri rôznych neštandardných situáciách.

Takto môže byť napríklad jedna časť displeja použitá napríklad ako stojan. Prípadne môžu používatelia využívať aj rozloženie smartfónu v 90-stupňovom uhle, čo umožní používať hornú časť zariadenia ako zobrazovaciu časť a dolnú polovicu ako klávesnicu.

Keď sa zariadenie nepoužíva, môže sa samozrejme zložiť na polovicu a v tejto polohe zablokovať. Navyše, ako spoločnosť Microsoft uvádza v patentovom spise, skladateľné zariadenie by sa malo dať bezproblémovo prenášať aj vo vrecku nohavíc.

Keďže aj v tomto prípade ide iba o ďalší patent, neexistuje zatiaľ žiadna záruka toho, že Microsoft skladateľné zariadenie niekedy uvoľní. Ale vzhľadom na počet patentových podaní sa zdá, že pre spoločnosť je minimálne veľmi dôležité, aby sa do vývoja skladateľného zariadenia zapojila. Stále existuje pomerne veľká šanca na to, že sa podobne koncipovaného zariadenia skôr či neskôr, skutočne dočkáme.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Skladateľný smartfón od Samsungu: Aká bude cena a kedy príde na trh?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.