Zariadenie má neoficiálne označenie Galaxy X alebo Galaxy F.

Samsung predstavil koncept svojho skladateľného smartfónu, ktorý v zloženej forme ponúka 4,6-palcový Super AMOLED displej a vie sa rozložiť na malý tablet so 7,3-palcovou obrazovkou. Zariadenie by sa malo podľa analytikov dostať na trh v prvej polovici budúceho roka, pričom sa očakáva, že Samsung pošle do obchodov približne milión kusov. Vyhlásil to šéf mobilnej divízie, D.J. Koh a dodal, že Samsung v prípade veľkého záujmu následne vyrobí ďalšiu várku.

Detailov o skladateľnom telefóne je momentálne málo. Výrobca prezradil iba veľkosť a rozlíšenie oboch displejov, ktoré majú spoločný názov Infinity Flex displej – 4,6-palcový Super AMOLED displej má rozlíšenie 840 × 1960 pixelov, väčší, 7,3-palcový Super AMOLED displej má rozlíšenie 1536 × 2152 pixelov. Telefón bude vybavený operačným systémom Android, plnú podporu tejto platformy pre skladateľné displeje medzičasom oznámil aj Google.

Zopár ďalších informácií o novej technológii od Samsungu by sa mohlo objaviť začiatkom roka 2019. Výrobca by mal v januári prezentovať skladateľný displej svojim partnerom na výstave CES 2019. Následne sa očakáva oficiálne predstavenie telefónu, tesne pred spustením predaja. Analytici odhadujú, že cena telefónu by sa mohla pohybovať na úrovni 1800 až 2000 eur. D.J. Koh tiež prezradil, že Samsung plánuje vydávať novú verziu skladateľného telefónu každý rok, tak, ako to robí v prípade modelov Galaxy S a Galaxy Note.

Skladateľný smartfón od Samsungu

Zdroj: PocketNow, inquisitr

Prečítajte si aj:

Samsung ukazuje ohýbateľný a skladací displej. Posilňuje Bixby a internet vecí (video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit