Googlu zatiaľ úplne konkurovať nedokáže, ale zlepšuje sa.

Zdá sa, že rýchle naskočenie na vlnu umelej inteligencie internetovému prehliadaču Bing prospelo. Zhruba mesiac po pridaní chatbota s umelou inteligenciou totiž spoločnosť Microsoft, ktorá ho prevádzkuje, zaznamenala dosiahnutie hranice 100 miliónov používateľov každý deň. Na blogovej stránke prehliadača o tom informuje Yusuf Mehdi, viceprezident Microsoftu pre moderný život, vyhľadávanie a zariadenia.

Ako ale zároveň dodal, spoločnosť si je vedomá, že je v tomto segmente stále malým hráčom s jednociferným podielom. Výrazne zaostáva predovšetkým za Google s ich vyhľadávaním, ktoré má už roky najväčší podiel.

Avízo na ChatGPT v prehliadači BingZdroj: TOUCHIT.SK
Avízo na ChatGPT v prehliadači Bing

Určite sa však nedá povedať, že jeho pozícia je neotrasiteľná. Práve s extrémne rýchlym nástupom chatovacej služby ChatGPT, do ktorej Microsoft masívne investuje, vznikol v Google doslova poplach, keďže jeho predstavitelia sa obávajú dopadu tejto novej technológie predovšetkým na vyhľadávanie, ktoré je stále kľúčovou časťou ich záberu.

Vráťme sa však k Bingu. Mehdi sa v blogu podelil o niekoľko základných štatistických ukazovateľov, z ktorých vyplýva, že len za posledný mesiac pribudol vyhľadávaču asi milión denných používateľov. Tí sú podľa neho navyše aktívnejší a realizujú viac vyhľadávaní. Rast používateľov Bingu pokračoval siedmy štvrťrok v rade.

Chat podľa Mehdiho využíva zhruba tretina používateľov, ktorí si v Bingu otvoria denný náhľad. Microsoft zaznamenáva v priemere tri chaty na jednu reláciu a 15 percent používateľov tejto služby tvoria ľudia, ktorí vytvárajú nový obsah.

Zdroj: Blogs.bing.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.