Microsoft rozširuje svoju spoluprácu s inými firmami a umožní viac služieb s prepojením na OneDrive v operačnom systéme iOS.

Začiatkom minulého roka predstavil Cloudový partnerský program, ktorý umožňoval integráciu Office Online a Office pre iOS. Teraz hovorí o integrácii pre všetkých partnerov a to v reálnom čase. Ďalšie aplikácie tak budú môcť využívať OnDrive a cloudové služby Microsoftu.

Výrobcovia aplikácií ľahko integrujú služby Office a OneDrive do svojho kódu a používateľ tak nebude musieť spúšťať tieto aplikácie samostatne. Takisto je sa zapracuje na začlenení služieb iných úložiska v balíku Office. Kým dnes je dostupný Box.net a Dropbox, v budúcnosti pribudnú Citrix ShareFile, Edmodo a Egynte.

Jednou z aplikácií, ktorá ťaží z cloudového partnerského programu je Doculus. Ide o čítačku dokumentov, ktorá vytriedi dokument podľa nadpisov a zobrazí jeho štruktúru v samostatných blokoch. Ak chcete vidieť tabuľku, zobrazí sa v zozname tabuliek, potom už na ňu stačí len kliknúť na zobrazenie. Aplikácia sa zameriava hlavne na prechádzanie obchodných zmlúv, ktorých čítanie na mobile je skutočne nepohodlné. Zatiaľ je aplikácia dostupná na iOS.

Zdroj: 9to5Mac

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.