Zatiaľ bude slúžiť iba na prenos fotografií. 

Microsoft sa v týchto dňoch po krátkom testovaní aplikácie Váš telefón rozhodol spustiť ju do ostrej prevádzky. Zatiaľ toho nedokáže veľa, no pre začiatok pomôže aspoň s prenosom fotografií z mobilného telefónu s Androidom do počítača s operačným systémom Windows 10. Postupne však pribudnú aj ďalšie funkcie, ktoré prepoja telefón a počítač ešte viac.

Aplikácia Váš telefón je už aktuálne dostupná na stiahnutie z obchodu Microsoft Store pre Windows 10 a z obchodu Google Play pre Android. Pre prepojenie zariadení je nutné mať nainštalovanú aplikáciu na obidvoch zariadeniach a byť zároveň v aplikácii prihlásený cez svoj Microsoft účet. Faktom je, že v redakcii nám zatiaľ prepojenie nefunguje korektne, aplikácia v PC vyžaduje novšiu verziu systému Windows 10, ktorá nie je pre verejnosť dostupná.

V najbližších mesiacoch by aplikácia mala vedieť preposielať upozornenia zo smartfónu na počítač. Chýbať by však nemala ani podpora čítania a písania SMS správ, rovnako cez počítač. Podobné funkcie v iPhonoch a na Macoch má Apple už dávno. Je tak čas, aby tieto funkcie boli štandardom aj u konkurencie.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Používame Microsoft Office a OneDrive