Bežní spotrebitelia si ho nekúpia.

Microsoft oficiálne oznámil vylepšenú verziu svojho tabletu Surface Pro 7. Nazýva sa Surface Pro 7+ a je určený iba pre podniky a školy. Bežní spotrebitelia si ho v obchode nekúpia.

Surface Pro 7+ má rovnaký dizajn a konštrukciu ako základný model, prináša však viaceré vylepšenia. Poháňajú ho nové procesory Intel Core 11. generácie, ktoré sú výkonnejšie. Pro 7+ je takisto prvý Surface tablet s podporou až 32 GB RAM a až 1 TB úložiska. Microsoft vybavil novinku aj funkciou odnímateľného úložiska, čo podnikoví používatelia určite ocenia.

Surface Pro 7+ prináša aj vylepšené chladenie, vďaka čomu sú viaceré konfigurácie chladené pasívne. Iba modely s procesorom Core i7 obsahujú ventilátor. Microsoft dokázal znížiť hrúbku displeja a ušetrené miesto využil na zväčšenie batérie – výdrž dosahuje až 15 hodín, čo je o 4,5 hodiny viac v porovnaní so štandardným modelom Pro 7. Rýchle nabíjanie umožňuje nabitie z 0% na 80% v priebehu hodiny.

Nový Surface tablet takisto podporuje LTE konektivitu prostredníctvom eSIM alebo nano SIM karty. Vynovený model Pro 7+ bude v predaji od polovice januára v Amerike za ceny od 900 dolárov, resp. od 1150 dolárov v prípade modelov s LTE. Za najlepšie vybavený model si Microsoft pýta takmer 2800 dolárov.

Surface Pro 7+ bude neskôr v predaji aj v Európe, avšak ako už bolo spomenuté – iba pre podniky a školy.

Zdroj: Microsoft, mspoweruser

Prečítajte si aj:

Tablety so systémom Windows ešte nevymreli: Microsoft Surface Pro 7

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit