Microsoft Teams láme rekordy. Zoom má dôvod na obavy.

Videokonferenčné nástroje sa teraz tešia veľkej obľúbe najmä z dôvodu pandémie koronavírusu. Microsoft sa nedávno pochválil, že jeho služba Teams dosiahla významný míľnik a prekročila hranicu 115 miliónov aktívnych používateľov denne. Generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft, Satya Nadella, dodal, že Teams zaznamenal výrazný nárast v počte používateľov od momentu, kedy začala svetová pandémia.

Za posledné obdobie pribudlo mnoho diskusií o masovom prechode na prácu na diaľku a hovorilo sa aj o výhodách či nevýhodách tejto zmeny. Je však pravdepodobné, že mnoho firiem bude v budúcnosti umožňovať svojim zamestnancom pracovať v domácom prostredí naďalej, a to aj vtedy, keď sa aktuálnu pandémiu porazíme.

Microsoft je presvedčený, že markantný nárast počtu používateľov služby Microsoft Teams bude pokračovať, a preto sa spoločnosť rozhodla, že aplikáciu bude častejšie inovovať a aktualizovať. Začiatkom roka dostala služba množstvo nových funkcií. Či už pre používateľov, ktorí aplikáciu využívajú hlavne v telefóne, ale aj pre PC verziu.

Tempo, akým Microsoft pridáva do Teams nové funkcie, naznačuje, že spoločnosť považuje prácu na doma a ,,online” mítingy či pohovory za oblasť novej perspektívy. Zoom, Google Meet, Trello a podobné platformy zaznamenali taktiež nárast používateľov, keďže bolo viac jednotlivcov nútených pracovať na diaľku a v domácom prostredí.

Autor: Oliver Šuba

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Ako na prácu z domu s použitím Microsoft Teams? (VIDEO TOUCHIT)