Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Microsoft v utorok oznámil, že Microsoft Teams, nové pracovné prostredie na báze chatu v Office 365, je už všeobecne dostupný.

Novú službu môžu využívať biznis zákazníci Office 365 v 181 krajinách a v 19 jazykoch.

Zákazníci po celom svete si vyberajú Microsoft Teams, aby im umožnil spoluprácu v rámci organizácie. Od ohlásenia preview verzie v novembri začalo Microsoft Teams využívať 50 000 organizácií, vrátane Alaska Airlines, ConocoPhillips, Deloitte, Expedia, J.B. Hunt, J. Walter Thompson, Hendrick Motorsports, Sage, Trek Bicycle a Three UK.

„Vo svete plnom informácií, v ktorom sú čas a pozornosť človeka nedostatkovým tovarom, sa snažíme pomôcť jednotlivcom a skupinám byť produktívnejší odkiaľkoľvek,“ povedal Satya Nadella, výkonný riaditeľ Microsoftu. “Office 365 je najširšou platformou a univerzálnym nástrojom na tvorbu, spoluprácu a komunikáciu. S Microsoft Teams doň pridávame nový nástroj, pracovné prostredie založené na chatovej komunikácii, aby sme umožnili tímom dosiahnuť viac.“

Office 365 je navrhnutý tak, aby naplnil individuálne požiadavky a štýl práce všetkých tímov cez konkrétne integrované aplikácie: Outlook pre emailové služby; SharePoint pre inteligentnú správu obsahu; Yammer pre networkovanie v rámci organizácie; Skype for Business ako oporu pre hlasové a video služby; a dnes už aj Microsoft Teams.

Podľa Laurie Kochovej, viceprezidentky globálneho zákazníckeho centra v Trek Bicycle, Microsoft Teams už teraz zefektívnili prácu spoločnosti v kontexte: „Naprieč globálnymi tímami Treku, integrované aplikácie Office 365 nám slúžia ako nástroj na posúvanie biznisu vpred spoločne. Microsoft Teams vidíme ako projektové centrum Office 365, v ktorom každý vie, kde nájsť najnovšie dokumenty, poznámky a úlohy, všetko v súlade s tímovou konverzáciou, ktorá zaručuje úplnosť informácií a kontextu. Teams sa rýchlo stávajú kľúčovou súčasťou firemnej kultúry, ktorej cieľom je poskytovať služby zákazníkom rýchlo a kvalitne.”

Od novembra Microsoft predstavil viac ako 100 nových funkcií Teams, vrátane: zdokonaleného zážitku zo schôdzok cez rozšírené možnosti plánovania; mobilné audio hovory s funkciou video hovoru na zariadeniach s Androidom a čoskoro aj na iOS a Windows Phone zariadeniach; integrácia emailu; a nové bezpečnostné prvky a možnosti. Spoločnosť vniesla do Microsoft Teams aj nové prvky, ktoré robia službu dostupnejšiu ako podporu pre čítačky, vysoký kontrast a navigáciu cez klávesnicu. Prístup hostí do Teams a hlbšia integrácia s Outlookom, ako aj bohatšia vývojárska platforma sú naplánované na jún tohto roka.

Pre ďalšie detaily o nových prvkoch navštívte Office Blog.

Značky: