Pôvodný ASCII emotikon sa zmenil na Emoji.

Nový formát toho, ako pocity alebo udalosti či aktivity a predmety popísať obrázkovou formou zažíva neustály vývoj. Len v Microsoft 365 je podpora viac ako 1800 Emoji. Obrázkov, ktoré premenili ASCII znaky do krajšej grafiky.

Veľa však závisí od systému a aplikácie, ktorá ich zobrazuje. Tabuľka Emoji je však unifikovaná a tak buď je znak podporovaný alebo sa nezobrazí. Nestane sa tak, že by sa namiesto usmiatej tváričky zobrazila zamračená. V článku na publikačnom webe Medium sú uvedené ďalšie Emoji a najmä to, ako budú vyzerať.

Fluent dizajn je niečo, na čo čakáme už niekoľko rokov a Microsoft postupne transformuje ikony v systéme, aj to, ako bude systém vyzerať. Nakoniec veď práve Windows 10 prišiel so strohým dizajnom, ktorý je slušne nazvaný minimalistický.

Emoji ako také majú svoj význam nielen v nezáväznej konverzácii ale aj v podnikovom prostredí. Popravde, to druhé je menej výrazné a zlepšením grafického vzhľadu a rozšírenia o „biznis“ Emoji sa ľahšie aplikujú aj v pracovnej sfére.

emoji

Zmena z 2D pohľadu na 3D je súčasťou Fluent dizajnu. Ako vidno na príkladoch, je tu prepracovanie nielen z pohľadu tvarov ale aj farieb a odtieňov. Zjednodušene by sa dalo povedať, že spôsobom vyhotovenia sa podobajú na grafické stvárnenie ikon vo Windows XP. Zároveň ale s prihliadnutím na moderné prvky zobrazenia a modernizáciu. Čo poviete na legendárnu sponku z Microsoft Office 97?

Zdroj: Microsoft Design @ Medium

Prečítajte si aj:

Microsoft pripravuje nový Windows 10 21H2

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.