Spoločnosť Microsoft sa optimisticky pozerá na nasledujúci kalendárny rok, v ktorom predpokladá prekonanie historického míľnika.

Aktuálne podľa údajov od spoločnosti Microsoft používa operačný systém Windows 10 viac ako 900 miliónov zariadení. Zaujímavosťou je, že počet 800 miliónov zariadení s Windows 10 prekonala spoločnosť len začiatkom tohto roka. Microsoft zahŕňa do štatistiky počítače, notebooky, tablety a dokonca aj zariadenia ako HoloLens či Xbox One. 

Nasledujúci rok v januári plánuje Microsoft zrušiť podporu systému Windows 7. Dynamický rast by mal preto podporovaný aj touto skutočnosťou a je možné, že historický míľnik 1 miliardy zariadení by mohol Microsoft prekonať už počas najbližšieho pol roka.

Počet 700 miliónov bol prekonaný v septembri 2018, 800 miliónov v marci tohto roku a aktuálne už počet zariadení prevýšil 900 miliónov. Pôvodný plán rátal s miliardou zariadení už do troch rokov od spustenia Windows 10. Teraz to však vyzerá tak, že Microsoft prekoná miliardu 5 rokov od vydania operačného systému Windows 10.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Windows 10 vylepšuje párovanie Bluetooth zariadení