Microsoft chce zlepšiť zabezpečenie účtov.

Pred pár dňami sa objavili nové informácie o hacknutí sociálnej siete LinkedIn. K samotnému útoku došlo v roku 2012, avšak ukradnuté údaje teraz kolujú internetom. A opäť sa potvrdilo, že používatelia si často volia heslá, ktoré sú jednoducho zapamätateľné, ale aj prelomiteľné. 123456, linkedin, password, qwerty alebo football.

Z pohľadu Slováka je výhoda, že napr. jednoducho zapamätateľné heslo „čerešnička“ sa v takýchto zoznamoch neobjaví, kedže slovenčina je minoritný jazyk. S anglicky hovoriacimi krajinami teda máme menšiu výhodu, ale heslo „heslo“ aj tak neodporúčame používať.

K problematike jednoduchých hesiel sa najnovšie postavila spoločnosť Microsoft. Tá upravila algoritmus, ktorý posudzuje silu hesla pri vytváraní Microsoft účtu a nedovolí vám použiť jednoduché a bežné heslo. Ako sme už spomenuli, týka sa to najmä anglických slov, ale aj jednoduchých postupností 123456.

Zdroj: Telegraph

Prečítajte si aj:

Strčte si tie svoje komplexné heslá do …

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit