Zmenu naznačuje testovacia verzia operačného systému.

Microsoft aktuálne vyvíja nový prehliadač Edge, ktorý je založený na jadre Chromium. Tento prehliadač si môžete stiahnuť v testovacej verzii na webe microsoftedgeinsider.com.

Vývoj novej verzie Edgu však znamená, že Microsoft skôr či neskôr odstráni pôvodnú verziu svojho prehliadača, ktorý bol dlhú dobu súčasťou systému Windows 10. A podľa najnovších informácií by sa tak malo stať v jarnej aktualizácii operačného systému pre rok 2020.

Naznačuje to testovacia verzia s označením 18936. Starý Edge síce v testovacej verzii ešte funguje, avšak jej zdrojový kód prezrádza, že ak si nainštalujete Edge s jadrom Chromium, tak nová verzia prehliadača automaticky nahradí starý Edge.

Ak ste teda čakali, že nový Edge bude zabudovaný už do tohtoročnej jesennej aktualizácie systému Windows, treba si ešte pár mesiacov počkať. Ak začne Microsoft skrývať starú verziu prehliadača po nainštalovaní novej verzie od jari 2020, mohol by nový Edge zabudovať priamo do jesennej aktualizácie pre rok 2020.

Zdroj: mspoweruser

Prečítajte si aj:

Vyskúšajte si nový Microsoft Edge s jadrom od Googlu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit