Bude prehliadač rovnako rýchly aj s jadrom Chromium?

Microsoft pred štyrmi mesiacmi ohlásil zmenu svojho vykresľovacieho jadra. Nebude používať vlastné, ktoré bolo v prehliadači Edge od svojho začiatku. Prepne sa na Chromium a tým by získal porovnateľné výhody a priblížil sa možnosťami prehliadača od Googlu. A nielen jeho ale aj ostatnými, ktoré používajú jadro Chromium.

Aktuálne sa dá tento prehliadač vyskúšať a Insideri zapojení do testovacieho programu prehliadača Edge ho majú prednostne. Na tejto stránke sa môžete do testovania zapojiť aj vy a nový Edge si stiahnuť a vyskúšať. Zatiaľ ide o testovaciu verziu predovšetkým pre vývojárov.

Tí majú možnosť testovať prehliadač na svoje weby a vidieť tak, ako sa bude správať. Podobne ako Google aj tu nájdete ešte verziu Canary, ktorá je určená pre profesionálov alebo najväčších zvedavcov. Prehliadač v „kanárikovej“ vývojovej verzii môže byť značne nestabilný a množstvo funkcií nemusí fungovať správne.

Štandardná beta verzia bude aktualizovaná každý 6 týždňov, Dev verzia bude aktualizovaná týždenne a verzia Canary bude uvoľňovaná na dennej báze.

Finálna verzia prehliadača by mala počítať aj s verziou pre Windows 7 a ďalšie operačné systémy, napríklad macOS.

Prečítajte si aj:

Vzhľad novej verzie prehliadača Microsoft Edge sa bude až náramne podobať na Google Chrome

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.